Wednesday, 31 October 2012

Alahai perut ku buncit...



   Perut buncit! Mesti ramai yang takut mendengarnya...biasanya masalah ini dialami oleh ibu yang pernah melahirkan bayi...kalau tak buncit pun mungkin menggeleber aje...susah hati juga bila tengok perut kita dah tak secantik dulu...rasanya masa berpantang dulu dah pakai bengkung dah tapi cara tak betul agaknya..

   Sekarang ni anak dah dua..badan pun dah naik..ramai yang tegur...bab perut buncit ni takde orang lain la yang tegur tentulah abang tersayang tegur..katanya "mama ni dah kena diet ni" so sekarang ni mula la sibuk cari jalan macam mana nak kempiskan perut..

  Kebetulan pulak sekarang ni berminat dengan fesyen2 pakaian zaman sekarang ni..so pegi kedai buku cuba cari mana-mana majalah yang menarik di hati..terjumpa la majalah dara.com...majalah ni dah lama kat pasaran cuma baru2 ni aje 'terbeli'..

   Banyak info2 pasal diet kat dalam majalah ni dan salah satunya berkaitan tips untuk kempiskan perut. Salah satu tipsnya ialah senaman sit up..senaman sit up ni memang menjadilah kalau amalkan tapi almaklumlah kalau dah bizi ngan anak2 tak ingat lak nk amalkan..apatah lagi anak2 saya jenis yang kurang tido..kalau time diorang tidur barulah dengan amannya nak kemas rumah, masak apa segala

   Tapi baru2 ni terbaca la iklan kawan pasal satu produk..sesuai untuk milk booster..tanya punya tanya beli la satu..tapi memang puas hati la makan supplemen ni sebab bukan aje susu yang bertambah tapi perut pun kempis..dulu pakai jeans saiz 32 tapi lepas 2 minggu makan je seluar saiz 30 dah boleh pakai..banyak bonus lain lagi yang saya dapat ambil suplemen ni tapi leh cite dalam next pos.

oh Alfalfa Complex Shaklee..aku dah jatuh hati..hehe


Berminat dengan produk Shaklee sila hubungi

Norhafizah MK
ID Shaklee: 910483
SMS: 019 984 7340
Email: syahmizara@gmail.com
Facebook: http://www.facebook.com/fizzcare