Thursday, 1 November 2012

Gatal...Gatal..Gatal



   Siapa tak pernah kena gatal2 kat kulit ? xkisah la gatal macam mane..confirm semua pernah kena..melainkan anda duk dalam buble macam citer bubble boy tu..hehe..biasanya kegatalan ni ada banyak spesis..yang resdung la yang alah la macam2 spesis la katakan...

   Saya pun tak terkecuali...memang best la menggaru time gatal2 ni walaupun akibat akhirnya memburukkan keadaan..tinggal parut la..pedih kena air la bab tu memang azab gak rasanya

   Penyakit gatal yang saya hidapi ni rasenya tahap merisaukan jugak la sebab pegi jumpe doktor, dr cakap memang tak boleh sembuh sampai bila2..kata dr penyakit 'badang' tapi tak tau la org kat area lain panggil ape..mula2 kena tu masa form 2..kena inject satu jarum ok la kejap tapi mmg dr cakap ia akan datang balik

   Kata2 dr tu mmg benar belaka, masa form 4 penyakit tu datang balik..mase tu blaja kat mrsm kota putra..so pegi la klinik kesihatan kg raja..MA bagi ubat sapu dan ubat telan..kesan ubat tu 12 jam rasa pening huhu naya..baik la kejap

   Lepas beberapa tahun semasa dalam pantang anak kedua penyakit tu datang lagi..dari sebesar duit 5 sen skang da nk jadi 2 keping duit 50 sen..lepas tu something miracle happen..saya cuba produk alfalfa shaklee niat dihati nk tambah susu rupanya gatal2 tu sembuh sekali..seawal satu hari makan alfalfa ni da nampak kesan pada tempat yang gatal tu

   Sekali sekala je rase gatal tu pun time skip makan..hehe kadang lupa jugak :) Tapi alhamdulillah sekarang ni kesan parut gatal2 tu da mula pudar..nak snap letak kat sini pun tak boleh..aurat..ni la satu sbb lagi kenapa saya suka alfalfa shaklee ni

oh alfalfa complex aku sudah jatuh hati...


Berminat dengan produk Shaklee sila hubungi


Norhafizah MK
ID Shaklee: 910483
SMS: 019 984 7340
Email: syahmizara@gmail.com
Facebook: http://www.facebook.com/fizzcare

No comments:

Post a Comment