Monday, 19 November 2012

Petua Menegangkan Payudara Secara Semulajadi


Memiliki payudara yang anjal dan montok adalah idaman setiap wanita. Memang tidak cantik sekiranya payudara anda kelihatan kendur dan tidak tegang. Tentu ramai wanita di luar sana yang risau dan mencuba pelbagai produk untuk mencantikkan payudara anda.Ada juga yang cuba menegangkan payudara dengan petua-petua untuk menegangkan payudara secara semuajadi. Tentu seronok dan tersenyum sepanjang hari jika si suami memuji-muji akan kecantikkan payudara anda bukan.Adakah anda tahu punca-punca kenapa payudara anda menjadi kendur dan tidak anjal? Jom baca artikel ini untuk mengetahuinya.

Melahirkan dan menyusui anak boleh menyebabkan payudara anda mengendur ini kerana ukuran payudara akan berkembang seiring usia kehamilan anda dan daya tarikan ke bawah boleh menyebabkan kekenduran ini berlaku. Atasinya dengan menyusu bayi anda mengikut keperluan bayi anda.Tetapi semasa tempoh penyusuan payudara anda akan menjadi besar kerana dipenuhi susu.

Payudara yang terlalu besar ditambah dengan pemakaian pakaian dalam yang tidak sesuai juga menyumbang kepada punca mengapa payudara anda mengendur. Pilihlah pakaian dalam yang mampu menyokong payudara anda. Bagi ibu menyusu saya syorkan menggunakan pakaian dalam khas untuk ibu seperti mama bra. Sekiranya anda seorang atlet pastikan anda memakai pakaian dalam khas untuk atlet.

Tabiat tidur miring juga boleh menyebabkan payudara anda menjadi kendur. Payudara anda tidak mempunyai penyokong sekiranya anda tidur secara miring. Sekiranya anda tidur terlentang payudara anda akan disokong oleh tubuh anda sendiri.

Kekurangan zat pemakanan juga peyumbang kepada masalah ini. Jadi ambillah makanan yang sihat dan mampu membantu mengencangkan otot payudara anda. Kekurangan gizi boleh menyebabkan penyakit seperti tuberkulosis atau kanser payudara. Penghasilan sel yang tidak normal ini akan menyebabkan payudara menjadi kendur, kecil dan turun. Makanan seperti kubis, kacang, tempe, susu dan bawang bagus sebagai sumber zat pemakanan anda.

Bagaimana mendapatkan payudara yang cantik dan anjal? Anda bolehlah mencuba mana-mana produk yang dikhususkan untuk menganjalkan payudara yang banyak terdapat di pasaran sekarang ini. Produk minuman herba, jamu, krim sapu dan makanan tambahan mampu menengangkan dan menganjalkan kembali payudara anda. Tidak kisahlah apapun pilihan anda, pastikan produk yang anda pilih mendapat pengesahan dari KKM. Tapi AWAS produk menganjalkan payudara kebanyakkannya tidak boleh diamalkan oleh ibu menyusu. Tapi sesetengahnya sahaja boleh diamalkan oleh ibu menyusu.

Berminat untuk memiliki PAYUDARA yang CANTIK dan ANJAL, anda bolehlah menghubungi saya. Produk yang saya amalkan boleh diamalkan oleh IBU MENYUSU kerana ia merupakan produk VITAMIN. cubalah, insyaAllah berjaya dan anda tentu dipuji suami. Macam saya..

Berminat sila hubungi:

Norhafizah MK
ID Shaklee: 910483
SMS: 019 984 7340
Email: syahmizara@gmail.com
YM: fizs_nor@yahoo.com
Facebook: http://www.facebook.com/fizzcare

1 comment: