TESTIMONIAL


=================================================================================
Masalah Keputihan

Selalu mengalami kegatalan di bahagian 'miss v' anda? Rasa tersiksa sangat time kena air kan..Dah cuba pelbagai cara? Dah ambil antibiotik kat hospital? Tapi masih belum berkesan!! Nak cuba alternatif lain?



Alfalfa dan ESP boleh membantu!!



Jom baca info pasal keputihan kat sini






[Testimonial Pengguna]



salam..ehem..just nk share pasal alfalfa n ESP.. sblm ni sy ade masalah gatal2 kt 'tut'... kalau time period,lg la...gatal sgt2, kdg2 sampai xboleh tido... mase pregnant pun kene, sampai kne masuk ubat kt 'tut', sapu cream gynae bg n mkn ubat tahan gatal... then, mase dlm pantang try mkn alfalfa n ESP sbb darah keluar lame kn...so mmg xsanggup nk tahan gatal kt situ.... Alhamdulillah, sejak consume Alfalfa n ESP, mmg hilang terus gatal2 tu.... skrg ni, kalau period pun, dh x risau nk tahan gatal yg tahap dewa kt 'tut' tu...... suke...suke...tq Shaklee....!!!- Puan Fathi



Feel free to contact me



Norhafizah MK | 019 984 7340 | Nutricantikblog
=================================================================================

Tips mengekalkan penyusuan sehingga 2 tahun (penyusuan ekslusif)


  • Memberi susu mengikut keperluan bayi- sekerap mungkin
  • Makan makanan seimbang-keperluan kalori ibu menyusu sehari adalah lebih 500kal berbanding orang biasa
  • Lebihkan sayur-sayuran hijau di dalam hidangan contoh seperti sawi
  • Jus kurma mampu memekatkan susu ibu
  • Selalu pump (sekiranya anda tidak menyusukan bayi secara terus) kerana kegagalan mengepam secara kerap/ikut masa menyebabkan masalah susu berkurangan
  • Tambah susu tepung di dalam menu harian si ibu
  • minum air kosong sekurang-kurangnya 8 gelas sehari
  • Pengambilan multivitamin membantu membekalkan zat susu kepada bayi anda
  • Alfalfa biasa digunakan di benua afrika sebagai milkbooster
  • ESP juga mampu meningkatkan penghasilan susu
  • Jangan cepat putus asa apabila susu nampak berkurang
  • Usaha, tawakal dan berdoa kepada Allah agar dipermudahkan anda untuk menyusu sehingga 2 tahun kerana itu hak anak anda untuk menyusu
Kebaikan menyusu bayi sehingga 2 tahun
  • Mempercepatkan pengecutan rahim / kembali kepada asal
  • Menguatkan rahim selepas bersalin
  • Kebersihan adalah terjamin
  • Menguatkan antibodi anak anda
  • Mengurangkan risiko jangkitan kuman
  • Sebagai perancang kehamilan/mampu melambatkan kehamilan
  • Boleh membantu si ibu untuk mendapatkan bentuk badan asal
  • Mengeratkan kasih sayang antara ibu dan bayi
  • dan banyak lagi
[Testimoni pengguna]

"sempena promosi alfalfa bulan november ni kan...nak sharing lah kesan yg sy dpt after 2 month consumed alfalfa ni...mula2 makan tujuannya utk milk booster..susu makin banyak n makin pekat..tp syukur alhamdulillah dpt plak kesan sampingan yg lain contohnya keputihan dh makin berkurang...dulu kulit2 selalu gatal2 melampau, ada ekzema..skang dah makin kurang...harap2 bleh hilang teruslah pasni...nak vit e sekali utk kesan yg lebih mujarab...aminn...
pastu sblm ni taktau pun yg alfalfa ni boleh bertindak seperti kacip fatimah, merapatkan apa yg patut kan...tp baru2 ni encik suami mmg ada ckp...walau dh bersalin tp masih mcm anak dara...dan dia suka...sy lagilah suka kan...hehe

kita berusaha, berdoa dan bertawakkal...Allah jua penentu segalanya..."- puan norsarita

Nak tambah kualiti & kuantiti susu? Feel free to contact me!!

Norhafizah MK | 019 984 7340 | nutricantikblog
=================================================================================
Masalah Resdung

Adakah anda kerap:
  • Bersin
  • Batuk
  • Tidak Bermaya
  • Gatal-gatal di bahagian mata
  • Rasa tidak selesa/gatal pada bahagian mata atau hidung
  • Hidung selalu merah dan berair
  • Sakit di bahagian kepala/muka sebaik sahaja bangun tidur
Anda pasti mengidap RESDUNG!! Sedikit info mengenai resdung...

http://nutricantik.blogspot.com/search/label/Resdung

Dah cuba pelbagai cara untuk mengatasinya tapi belum menemui penawarnya juga. Ubatan hospital pula mungkin menyebabkan anda merasa mengantuk dan mengganggu rutin harian anda. 

Anda WAJIB mencuba produk ini..ia mampu mengurangkan masalah yang anda hidapi..

PM saya untuk mencubanya

Norhafizah MK
ID Shaklee : 910483
Call | SMS | Whatsapp : 019 984 7340
FB : fizzcare | nutricantikblog

=================================================================================

Masalah Sakit Sendi / Lutut / Otot

Simptom-simptom sendi yang tidak sihat:

1. Ketegangan
2. Lenguh
3. Bengkak
4. Kesakitan
5. Berkeriut atau bunyi klik bising

Jom periksa..kalau anda mempunyai simptom-simptom di atas stop it before it STOP you!!






Anda perlu cuba Advance Joint Health hari ini!!

Feel free to contact me

Norhafizah MK | ID Shaklee: 910483 | 019 984 7340

=================================================================================
Masalah Kulit Wajah / Jeragat / Jerawat

ESP ni bukan saja boleh dapat KULIT CANTIK dan CUN MELECUN tau!! klau nak tolong KURUSSKAN BADAN pun boleh!!Nak tau kenapa?? sebabnya dalam ESP ni ada protein yang boleh membuatkan anda rasa kenyang dalam tempoh yang lame (sedar2 jerk da pukul 2-3 baru la rasa lapoo balik)


Ramai yang da borong ESP untuk WEIGHT MANAGEMENT da tu dapat kulit FREE OF JERAWAT N JERAGAT!! da la tambah PUTIH GEBU..suke je nak belai2 kulit muke ni..tengok muke rase cun je (xpe masuk bakul angkat sendiri asal hati bunga2) pastu tengok body pun da ADE CUTTING selim melim you all..

Cepat lakukan perubahan sekarang!! Rugi tak cuba!! belum cuba belum tau da cuba tak menyesal...pasti melekattt

xmahal pun satu tin tu leh tahan 2 bulan ++ 

CONTACT YOUR INDEPENDENT DISTRIBUTOR NOW

Norhafizah MK | 019 984 7340 | id Shaklee 910483 | nutricantikblog
=================================================================================



Anda tidak suka makan ikan? Jangan begitu kerana ikan punya banyak khasiat. Jika anda tidak suka dengan satu jenis masakan ikan, cuba variasikan resipinya. Kalau hari ini anda masak ikan berkuahkan asam, esok pangganglah pula ikan. Jangan buat menu yang sama setiap hari. Ikan seperti tuna dan salmon kaya dengan Omega 3. Ia bukan sahaja baik untuk kesihatan jantung tetapi mampu menurunkan paras kolesterol.

[Produk]

Omega Guard merupakan makanan tambahan yang mengandungi minyak ikan. Satu hidangan OmegaGuard menyediakan 1000mg asid lemak omega 3 termasuk DHA dan EPA. 

Kekurangan Asid Lemak (EPA) yang terkandung dalam kebanyakan minyak ikan boleh menyebabkan :
  • Kulit kepala, rambut dan kuku yang kering
  • Percantuman tisu yang lemah
  • Tekanan darah diastolik yang meningkat
  • Ujian makmal mendapati masa peredaran darah yang rendah, tingkatkan ESR dan normalkan CRP, tingkatkan tahap fibrinogen, tingkatan kolesterol dan trigliserid
Penyakit berhubung dengan kekurangan EFA termasuk:
  • Diabetes
  • Hipertensi dan hiperlipidaemia
  • Penyakit vaskular dan jantung
  • Penyakit radang, asma, ekzema, artritis dan urticaria.
  • Penyakit Autoimmune seperti nepritis dan thiroiditis
  • Sindrom Keletihan Kronik, sindrom post-viral dan osteomyelitis
  • Sindrom Gangguan usus dan migrin
Feel free to contact me!!

Norhafizah mk | 019 984 7340 | nutricantikblog
=================================================================================
Masalah Gastrik

Adakah anda mengidap gastrik? ketahui simptom-simptomnya

Sakit perut di bahagian atas perut atau abdomen.
Senak, berangin atau pedih.
Rasa tidak selesa.
Kembung, sendawa berulang kali dan kerap kentut selepas makan.
Mual, loya dan muntah.
Hilang selera makan.
Penurunan berat badan.
Najis menjadi hitam seperti tar.
Muntah berdarah atau berwarna gelap seperti kopi.

Tahukah Anda ESP boleh membantu

ESP merupakan sumber protein unggul daripada kacang soya merupakan sejenis tumbuhan yang tinggi sifat alkalinya yang dapat meneutralkan keasidan di dalam perut. Di samping itu, nutrien protein yang terkandung di dalam ESP sangat membantu membina sel-sel badan yang baru bagi menggantikan sel-sel lama yang telah rosak akibat hakisan oleh asik hidroklorik berikutan proses pecernaan makanan. ESP juga boleh membuatkan anda berasa kenyang dalam tempoh yang agak lama selain membekalkan tenaga segera kepada tubuh anda kerana kandungan proteinnya yang tinggi.

Testimonial :


Feel free to contact me

Norhafizah MK | 019 984 7340 | nutricantikblog



No comments:

Post a Comment